Rock climbing

Igår så åkte jag, Pam och några andra utbytesstudenter och körde rock climbing. Vi klättrade inomhus och väggen var kanske lite högre en tre meter så den var inte så hög. Men man kunde i alla fall klättra lite och på några väggar kunde man klättra upp och sitta. Så där satt vi ganska länge, vi klättrade i bara ca 30 minuter och sedan pratade vi mest och spelade även ett fotbollspel. Efter ett tag så åkte vi och åt på ett ställe (kommer inte ihåg namnet).
En av de andra utbytesstudenterna bor i Sverige så jag pratade lite svenska med henne. Fast det kände lite konstigt att prata svenska igen eftersom jag inte hade gjort det på ett tag. Det känns konstigare att prata svenska med någon face to face en det är att prata över skype. Inte vet jag varför.
Det var i alla fall en rolig dag. Och sedan nästa vecka så ska jag och de andra utbytesstudenterna åka ner till beachen så det ska bli roligt.


Jag på klätterväggen


När vi spelade fotbollspelet

Sedan på kvälllen så åkte jag, Ted, Matthew och Daniel och åt. Biljetten kostade $25 men Jodie hade fått dem från jobbet så vi fick äta gratis. Maten var helt okej, de serverade sallad, köttfärsås och spagetti och sedan till efterrätt var det någonting som jag inte minns namnet på men det var typ persika och någon annan frukt i blandat med något. Jag kan inte säga att jag tyckte att musiken som de spelade var den bästa, men kvällen i helhet var helt okej. De hade även en komiker där och han var rolig. Vi satt med några andra personer och när de fick reda på att jag var från Sverige så började de ställa en hel del frågor till mig, men de var trevliga

Idag har jag inte gjort så mycket. Jag har skypeat med familjen en lång stund och så har jag även kört lite kast med min lilla football med Daniel. Och så har jag även gjort lite homework men det är inte så mycket.

Ha det bra!!!


football game

Ledsen att jag inte har uppdaterat på ett tag, men som sagt gör jag inte så mycket om dagarna förutom att vara i skolan. Och det flytter på där. Sedan när  jag kommer hem har jag homework.
I onsdags efter skolan så åkte vi till Palisades Park, där man kan kolla på utsikten över liten del av Alabama. Det var kul att se en ny sak. Det finns lite filmer från det på facebook.
Idag har jag även varit på pep rally, det var roligt. Det var cheerleaders som gjorde sina trix och så satt alla footballs spelare i mitten. Man kände stämningen! Men kan ju berätta en kul sak som hände innan. Jo jag skulle lämna mina saker i mitt skåp, har aldrig lyckats få upp det, men denna gång fick jag hjälp. Hon visade mig hur man skulle göra och så, så tillslut lyckades vi få upp skåpet. Så jag låser det, då frågar hon mig om jag kan koden. Och självklart så kunde jag inte det, så alla mina saker är fast i skåpet. Men det gick bra, hon hjälpte mig så tillslut så fick jag ut mina grejer.
Idag har jag även varit på min första high school football game, vi förlorade med 3 -17 (tror jag det blev). Men det var i alla fall roligt. Det var jag och Matthew som åkte in och tittade. Jag satt med några andra personer som är juniors, och det var hur roliga och så som helst. Det trodde inte på mig när jag sa att det var min första football game och sedan så satt de och berättade reglerna genom matchens gång. Det var i alla fall roligt, även om man inte tittade på matchen så mycket. Cheerleaderserna kastade i halvleken ut små footballar, och då bestämde de sig även för att de skulle fånga en till mig. Det slutade med att jag fick hem en football, som jag var tvungen att spara föralltid.
Och imorgon är det dags för rock climbing, det blir förhoppningsvis också roligt.

Just det en sak till, idag har jag varit här i en månad, det är sjukt vad fort tiden har gått. Känns som det inte var alls länge sedan som jag kom hit.


ALABAMA!!



The vampire sucks

Dagen har spenderats i skolan med test i historia och engelskan. Får väl hoppas att det gick bra, då det var multiple choice. Sedan har jag också fått läxor över helgen i matten, historian, engelskan och anatomin. Jättekul att sitta o göra läxor på helgen. Men det ska bli skönt med helg nu, få sova ut lite och inte behöva gå upp så himla tidigt. Just nu är jag så trött så allt känns typ snurrigt runt mig.
Nu har jag precis kommit hem från bion. Det var jag, Matthew, Daniel, Carley och hennes kompis Leslie som gick o kolla på "the vampire sucks", det var väl inte den bästa film som jag sätt men den var rolig, så den var helt klart godkänd.
Vet inte riktigt vad jag ska göra i helgen, men vi får väl se.

kramisar



ESPN

Hejsan!!
Så idag har jag varit i skolan som alla andra dagar. Det går väl helt okej, jag har exam i amerikansk historia på fredag, kan ju säga att det inte är det lättaste. Men som tur är så har jag kunninga värdföräldrar som hjälper mig. Just det, jag hade också ett test i amerikansk historia vilket jag fick 8/10 på. Vilket jag var nöjd med, men man fick ju ha med sig sina anteckningar som man hade gjort.
Jag har även haft hemlängtan, men det känns bättre nu som tur är. Jodie och Ted har stötat mig så det har blivit bättre, de har varit så snälla. Kan ju säga att jag trivs jättebra hos dem.
Idag har jag även varit med i amerikansk tv, ESPN!!! De visade från när vi var på fan day och jag syntes, så gjorde också Matthew och Ted.
Den 28 augusti så ska jag åka o rock climbing med de andra utbytesstudenterna.
I helgen spelade jag american football  med Matthew, Daniel, Matthews kompis och Ted, kan ju säga att jag inte riktigt fattar allt men det gick väll hyfsat för att vara första gången.
Nu har jag inte så mycket mer att berätta, förutom att jag saknar er.


HW- Ni är nu medlemmar i mitt band "Swedenpower" o mamma du är min producer


Kan ni se mig????

BYE!



Så var det helg igen

Hello!!
Igår var väl helt okej. Var i skolan, på två av lektionerna lekte vi därför att vi skulle lära känna varandra bättre. Och så hade vi tornado och brandlarm, så vi ska veta vad som händer om det skulle bli något sådant. Det roliga är att under den lektionen så är vi i ett annat hus, så om det skulle bli en tornado så ska vi först ut och sedan in i den andra byggnaden och om det skulle brinna så ska vi ändå gå över till den andra byggnaden även om det är där det brinner, inte om det skulle brinna i den korridoren som vi ska till självklart. Sedan hade jag också ett test, som jag inte visste om. Det var typ träning inför the Graduation test som vi ska ha någon gång. Jag kände igen lite från 9an och lite från naturkunskapen. Men jag kan ju säga att jag inte fattade vad alla ord (viktiga ord)betydde,. Men på måndag, vi får fortsätta med testet då, så ska jag ta med mig mitt lexikon och fråga om jag kan använda det, eller så får jag väl säga att jag inte fattar något, som endel mexicaner gör, så får jag någon som sitter och förklarar allt på svenska för mig. Haha nae skoja bara, men mexicanerna kan tydligen få allt berättat för sig på spanska.
Har läxor tills på måndag, matte och historia. Matten är jag redan klar med, gjorde klart den på study hall igår. I historian ska vi läsa några sidor och sedan ska ha typ ge oss några lätta frågor om det på måndag, det ska vara så lätta frågor så att om man läst det klara man det och har man inte så kan man det inte. Har läst det men det känns inte som det så jag inte kan säga vad kapitlet handlar om. Får läsa några extra gånger. Spelade lite fotboll igår, så nu har jag ont under foten och så tror jag jag har ett svagt blåmärke på övre foten, det gör i allafall ont.
Det var skönt med lite helg så att man kan sova ut. Man är väldigt trött när man kommer hem från skolan. Åker hemifrån vid 7 och kommer sedan hem vid 4. Men man vänjer sig nog snart. Idag har jag hjälpt Ted att laga mat. Vi fixade till en kalkon och majsbröd och sedan majsbrödsdressing. Vi åkte även till walmart för att vi behövde handla selleri och lök till maten, det slutade med att hela vagnen var full av saker.


Josse läser amerikansk historia!!!

Hoppas er dag har varit bra!


Locust Fork High School

Så var första dagen på ett high school över. Jag kan ju säga att jag sov inte så bra i natt, vaknade upp flera gånger men det beror nog på att jag var ganska så nervös inför första dagen. Men i allafall så tog vi skolbussen vid 7 och eftersom vi var bland de första att gå på så fick vi åka runt och hämta upp alla andra barn som skulle med.
När vi kom fram så visste jag inte ens vilken ingång som jag skulle gå in genom så jag följde några andra ungar. Väl där inne var det bara att starta leta reda på klassrummet som jag skulle vara i för homeroom. Jag går runt och ser uppenbarligen förvirrad ut då en lärare frågar om jag har någon anning om vart jag ska. Och inte hade jag det så hon var snäll och följde mig till mitt klassrum. När jag kommer in i klassrummet ser jag alla blickar som tittar upp och stirrar på mig.
När homeroom var över så vissade min lärare mig vart min 1st period klass skulle vara. Det var väl tur det för annars hade jag aldrig hittat, man skulle typ gå ut ur byggnaden och så in i ett annat hus. Jag kan ju säga att jag är glad att skolan ändå är så pass liten, jag tycker det är ganska svårt att hitta rätt nu och tänk då om skolan varit dubbel så stor eller större.  Sedan fortsätter dagen så men 2nd, 3rd... Lektionen som jag har engelska så har vi också lunch, man sitter med sin klass så jag behövde inte oroa mig för något skräckupplevelse som finns i några filmer som att sitta och äta på toaletten. Först så har vi engelska sedan lunch och efter det så har vi 11 minuter engelska igen, konstigt! Sedan rullade dagen med resten av alla lektioner. Min sista lektion som är study hall, det verkar som att det är för de som är lite yngre då det bara var jag och så en annan senior, sedan var resten små. Jaja men det kan nog vara bra att ha det med, då man kan få lite läxor gjorda. Och mellan alla lektioner så är det verkligen proppfullt i korridoren då alla elever ska byta till ett annat klassrum, kan ju säga att det är ganska svårt att ta sig fram. När skolan var slut för dagen var det bara att åka buss hem. Bussarna är inte så bekväma kan jag ju ta att säga, man hoppar upp och ner hela tiden och sätena gör ljud ifrån sig och så, men man får ju i allafall sitta ner. Och vi var nästan sist med att gå av, det var en kille till.
En rolig sak är att så fort jag säger mitt namn så fick alla roliga blickar och bara what?!? Och när de försöker säga mitt namn så låter det typ som Jusefin. Så jag vet inte hur många gånger jag har fått säga mitt namn idag. Så jag har även fått lite olika nya smeknamn så som Jossie, John (vilket bara var på skoj) och Sweden.
Men lärarna verkar bra och de är snälla så är även eleverna (de jag pratat med i allafall) och de var även hjälpsamma. Men nu är jag trött och vill nästan bara gå till sängs, men ändå inte.

Kramisar!!


School tomorrow

Så var sommarlovet över. Det har verkligen gått jättefort och tänka sig att jag redan har varit här i 15 dagar. Tiden går verkligen jättefort. Jag har inte haft så mycket för mig de senaste dagarna, jag har varit hemma och tittat på film och busat runt med Matthew, Daniel och Matthews kompis Blake.
Idag har jag gjort iordning en pärm som jag kommer att behöva ha i skolan och så har vi varit på walmart och jag köpte en väska som kan vara bra att ha i skolan. Där köpte vi även popcorn chicken, det var gott och smakade nästan som chicken nuggets. När vi kom hem så gjorde jag swedish meatballs, de smakade väl helt okej men inte som mammas. De tyckte att det var goda.
Så imorgon börjar skolan, det ska bli roligt men är ändå nervös. Jag känner ju inte en ända som går i min årskurs, den ända som jag känner på hela skolan är Matthew, sen har jag ju träffat några av Matthews kompisar. Jag måste i alla fall gå upp vid 6, kommer att vara död. Idag gick jag för den delen upp vid 12. Hoppas att dagen imorgon kommer att bli bra.





Mina köttbullar


Nu måste jag snart gå o lägga mig, om jag ska orka gå upp imorgon.

Ha det bra


FAN DAY

Dagen har spenderats borta i Tuscaloosa för att titta på american football eftersom det var fan day. Med det menas att man först kan titta på när laget tränar och sedan kan man om man vill få autografer från spelarna. Det var jag, Ted, Matthew and Daniel som åkte på fan day. Men vi skulle träffa Tyler (Matthew och Daniels bror) där eftersom att han bor där borta. Så först tittade vi på när de höll på att träna och sedan så ställde vi oss i kö för att få gå ut på planen och där kunna få autografer från spelarna. Det var mycket folk där och det var långa köer till de spelarna som var mest populära så vi ställde oss i kö till de spelarna som inte hade så lång kö (de spelarna som inte är så populära) och kunde då få mer autografer. Men för mig spelade det ju ingen roll eftersom jag inte känner till vare sig de populära eller inte populära spelarna. När detta var slut så skulle vi försöka åka till ett annat ställe dit spelarna hade åkte så att vi skulle kunna ta bilder med dem. Men det slutade inte så bra, vi fick inga bilder så vi åkte.
Innan vi åkte hem så stannade vi till hos Tylers lägenhet, för att se hur det såg ut där. Vi stannade inte så länge och sen var det bara att köra hela vägen hem.


När de höll på att träna


Coachen var riktigt populär

på väg hem

University of Alabama

Shopping

Har varit och shoppat massor med kläder för skolan idag, eftersom vi har dresscode och man får inte ha på sig vilka kläder man vill. Så jag var tvungen att handla nya grejer eftersom de flesta av de kläder som jag har inte är "rätt" kläder. Det var jag, Jodie, Carley och Carleys kompis Leslie som åkte iväg till Trussville, där det finns lite mera affärer. Vi gick i alla möjliga affärer så som rue 21, american eagle m.m.
Jag kan ju säga att jag hittade ganska mycket kläder som jag tyckte om, som jag också köpte. Själv tycker jag att jag spenderade ganska "för" mycket pengar. Men jag får se det som att jag verkligen behövde kläder för skolan, så det är okej.

Ha det gött!!







J-Rock

Jag var tvungen att gå upp jätte tidigt idag bara för att vi skulle till skolan och få våra scheman. Jag skulle vara där vid 9 och Matthew vid 11. När vi väl kom till min fick vi stå i en liten kö och vänte på att få komma in. Väl där inne fick vi vårt schema och sedan skåp och sedan kunde vi åka hem. Det tog fem minuter och det som skulle ta 45 minuter.
Vi orkade inte vänta där så vi åkte tillbaka. På vägen tillbaka ser vi en jättestor orm som ringlade över vägen och ner i ett hål som fanns i ett träd hos några människor, den ska tydligen vara giftig så jag tycker synd om de människorna som bor där. Vi köpte frukost på McDonalds och åkte och åt den på Teds jobb, jag kan säga att jag tyckte iinte att frukosten var speciellt god, men det gick att äta. Sedan åkte vi tillbaka till skolan för att det nu var Matthews tur.
På eftermiddagen åkte vi hem till Laura för att bada i deras pool, vattnet är fortfarande lika varmt, så man kan ligga i, i flera timmar. Men vi hade sällskap av Carly, Carlys kompis, Mike (hennes pappa), Brody (hennes bror) och Laura och Ashleigh. Det roliga är att de inte riktigt vet hur man uttalar mitt namn så de tycker att jag ska skaffa ett enklare "namn" som de kan uttala. Så de kom Mike på att man ska kalla mig för J-Rock. Inte vet jag varför men han tyckte det lät grymt och sedan när man sagt det så ska man ha händerna i luften och säga "woop woop". Det är faktiskt roligt att göra det men jag tror inte att jag vill göra det i skolan, vilket han tycker.
Och nu har jag precis kommit in efter att ha sett på blixtrar, de var faktiskt coolt och häftigt. Hela himlen lystes upp och man kunde se allt.


Mitt schema:
1 per - Child Development
2 per - Human anatomy
3 per - US History
4 per - Algebra 2 w/trig
5 per - Eng
6 per - Food and Nutrition
7 per - Study Hall

Yatzy

Igår så åkte vi till doktorn för att jag behövde ha ett blue card för att kunna börja skolan här. Det är för att skolan ska veta att jag har tagit alla vaccinationer som jag behöver och så. Men det gick ganska fort, först fyllde vi i massor papper sedan fick vi gå in till doktorns rum där de kollade hur mycket jag vägde och tog blodtryck och sedan var det bara att vänta i det lilla rummet. Det var massor med vänta men vi klarade det. När vi var klara där så åkte jag och Jodie till Jack's där vi beställde strawberry milkshakes, Det var riktigt gott. Men klumpiga jag råkade ha sönder botten av glaset med mitt sugrör så det rann ut milkshakes på mig, min plånbok, min pärm och i bilen. Jodie offrade sitt glas till mig så jag kunde hälla i resten av min milkshake där, mycket snällt.
Senare så spelade jag, Matthew och Daniel lite spel, typ yatzy och sedan checkers, lite likt schack men ändå inte.
Sedan gick jag och Matthew på promenad i "skogen", vi vandrade tills vi kom till stigen och sedan fortsatte vi neråt. Det är jobbigt att gå neråt för det är så brant så jag passade på att springa nerför vilket gjorde att mina fötter värkte, hade inga springskor på mig. Matthew varnade för att det skulle vara jobbigt att gå upp sen igen men jag ville ändå gå ner. Väl där nere ångrade jag mig, jag var jätte varm och svettig, hade långa byxor på mig för att det kan finns ormar i skogen. Men som tur är så behövde vi inte gå uppför, för Jodie kom hem från hennes klass så vi fick åka hem med henne.

Idag följde jag med när Matthew och Daniel skulle till tandläkaren, vi satt i väntrummet i ca. en timme och sedan åkte vi till McDonalds. Det smakade som det gör hemma...typ. Idag har det varit typ 99F (37C) eller över pga luftfuktigheten här det är varmt, så man är mest inne hela tiden. Jag, Jodie, Matthew och Daniel har spelat lite olika spel så som yatzy, checkers och find it. Det var roligt och jag vann på yatzy och find it. Sedan spelade jag och Daniel i lag på checkers, jag kan inte riktigt säga vem som vann pga att det var lite fusk inblandat, men jag skulle nog säga att Matthew vann.

BYE

one week

I söndags åkte jag, Ted (värdpappa), Matthew och Daniel hem till en annan utbytesstudent som bor här i närheten, asså på en del ställen finns det asfin utsikt, men jag hade ingen kamera med mig så jag får ta kort på det någon annan gång. Men i alla fall så åkte vi hem till henne för att hon fyllde år och det skulle vara en födelsedagsfest. Man kunde bada där men det visste inte vi så vi hade inte med oss några badkläder, men det gjorde inte så mycket då det var massor med folk i poolen. Det var jag och två utbytesstudenter där + deras värdfamilj och våran IEC med familj. Utbytesstudenterna var från Tyskland och Norge. De hade tydligen fått för sig att jag var från Tyskland, såå de blev lite chockade när jag sa att jag var från Sverige.
På kvällen spelade jag, Ted och mina värdbröder fotboll, det var roligt.
Igår åkte jag, Jodie, Matthew and Daniel till Locust Fork HS för att jag skulle välja mina ämnen. Kommer inte ihåg vad alla ämnen hette men jag återkommer näör jag fått mitt schema. Sedan kollade vi även runt i skolan, som består endast av en lång korridor med massor med skåp på sidorna. Men jag tror att detta kommer att bli bra, jag kommer i alla fall inte behöva gå vilse.
Sen åkte jag och Jodie till Wallmart för att handla mat och lite skolgrejer till mig. Jag kan säga att jag just nu är väldigt fattig, jag har 1$ kvar. Men sedan har jag ju inte fått tillbaka pengarna från försäckringen för mitt försenade bagage. Fast vi ska åka och ta ut mer pengar idag.
Så idag har jag varit här i en vecka. Tiden har gått hur fort som helst, jag kan inte tro att jag varit här i en vecka redan. Men jag trivs här, min värdfamilj är så snälla och de bryr sig om mig.

Ha det bäst!!


Lite om allt..

Hejsan alla där hemma!! Jag har det bra här borta och jag trivs jättebra i min världfamilj, jag tror inte jag skulle kunnat få en bättre familj en vad jag har. Engelska går väl helt ok, jag har fått beröm av endel personer som tycker att min engelska är mycket bra. Även fast det kan vara svårt att förklara saker för man hittar inte de ord som man behöver, men det löser sig i alla fall. Och jag förstår nästan allt som det säger, det kan vara något enstaka ord här och där som kan vara svårt eller om någon har värsta södern dialekten. Men då är det ju bara att säga till att man inte fattar så får de ta de en gång till men långsammare denna gång eller använda lättare ord.

Vet ni jag har fått mitt bagage tillbaka, fick tillbaka det i fredag!! De blev jätteglada för presenterna som jag hade köpt till dem. Och jag lät dem smaka godiset som jag hade med mig till dem, jag kan säga att de gillade inte lakritsen. Det var jätteroligt att titta på deras miner när de smakade dem. Fast de gillade det andra godiset. Och de super svenska kepsarna som jag köpte till Matthew and Daniel (värdbröder) används i alla fall av Daniel.
Vi hade ju BBQ fredags och det var roligt att träffa deras släkt, vi åt mat och pratade mest hela tiden, Men Matthew and Carly (deras kusin som jag ska åka och shoppa med någon dag) körde mig runt i en bil liknande sak och visade mig runt på farmen, fick se deras kor och åsnor. De skulle visa mig fossiler på ett ställe, så vi stannade där, men när vi skulle starta bilen så hade vi stora problem med att få ner spaken, men lyckade tillslut.
Men innan vi åkte och träffade hela släkten så åkte jag, Matthew, Daniel, Ashleigh (deras kusin) och Jodie (värdmamma) och såg på bio, vi såg en film som heter cats and dogs (jag tror den hette så, men är inte säker). Den var bättre en vad jag hade trott. Och fågen som var med i filmen var härlig.
Jag gick inte och la mig förrän 4.00 igår morse. Jag var uppe så länge för att jag, Matthew and Daniel satt uppe och snackade och vi hade jätte roligt. Vi spelade även lite kortspel, de försökte även äta flera djungelvrål men de lyckades aldrig svälja dem utan spottade ut dem direkt. haha det är verkligen roligt att titta på när de äter dem.
Och igår, vad gjorde jag igår??. På morgonen åkte vi till ett ställe för att skriva in mig för att jag ska kunna spela fotboll, men det blir inte för skolan, utan jag får spela utanför den, förresten så har jag fått reda på att jag ska gå på Locust Fork High School och jag kommer att få åka de gula skolbussarna till skolan varje dag. Efter inskrivningen åkte vi upp till Locust Fork HS för att jag skulle få se hur det ser ut där uppe.
Igår lärde jag mig också att åka fyrhjuling, Matthew lärde mig, det var inte så svårt men det var roligt och något som jag kommer att göra igen. Vi åkte runt över allt, så nu har jag sätt det mesta av de som finns runt omkring huset. Det ända problemet var att de var så varmt, jag svettades men jag ska inte klaga för jag gillar ju värme.
Igår fick jag även smaka american doughnuts, det var faktiskt riktigt gott. Mycket godare en de svenska munkar.
Igår kväll så åkte jag, Matthew, Daniel och Matthews kompis (vet inte vad han heter) runt lite på fyrhjulingen och vi spelade även kort och så spelade vi något skjutspel på XBOX. Jag kan säga att jag tyckte det var tråkigt, jag fattade inte spelet och så blev jag dödad hela tiden. Så jag spelade bara en liten stund och sedan gick jag upp och tittade på TV. Det hela slutade med att jag somnade i fotöljen efter ett tag, fast Jodie väckte mig vid ca 03.00 så då gick jag till min egna säng.
Detta blev ett väldigt långt inlägg, hoppas att ni orkar läsa allt.




Jag på fyrhjulingen

ha det bra i Sverige!!




RSS 2.0